Regeling vervallen per 01-01-2020

Mandaatbesluit natuurbeheer Noord-Holland 2007

Geldend van 23-02-2007 t/m 31-12-2019 met terugwerkende kracht vanaf 01-01-2007

Intitulé

Mandaatbesluit natuurbeheer Noord-Holland 2007

Gedeputeerde staten van Noord-Holland;

gelet op het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluiten vast te stellen:

Mandaatbesluit natuurbeheer Noord-Holland 2007

Artikel 1

In dit besluit wordt verstaan onder Dienst Regelingen: de Dienst Regelingen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, die gevestigd is in ’s-Gravenhage.

Artikel 2

  • 1. Aan de teammanagers uitvoering van de Dienst Regelingen wordt mandaat en machtiging verleend om namens het college van Gedeputeerde Staten te beslissen en stukken te ondertekenen betreffende de Subsidieregeling natuurbeheer Noord-Holland en de Subsidieregeling agrarisch natuurbeheer Noord-Holland. Deze bevoegdheid geldt niet voor besluiten van algemene strekking, zoals bedoeld in artikel 6, 7, 12, 14, 40, derde lid en 51 van de Subsidieregeling Natuurbeheer Noord-Holland en artikel 6, 7, 15, 17, 31, derde lid, en 55, van de Subsidieregeling agrarisch natuurbeheer Noord-Holland.

  • 2. Aan de algemeen directeur, de unitmanagers, de manager en plaatsvervangend manager recht en rechtsbescherming, de teammanagers juridische zaken en de teammanager recht en rechtsbescherming van de Dienst Regelingen wordt, voor zover dit voortvloeit uit de in het eerste lid bedoelde besluiten, machtiging verleend tot het verrichten van handelingen in verband met het voeren van rechtsgedingen en het instellen van (hoger) beroep bij een administratieve of civiele rechter namens de provincie of het provinciebestuur, voor zover het betreft:

    • a.

      het indienen van een verweerschrift, repliek, dupliek en andere processtukken;

    • b.

      de vertegenwoordiging ter zitting.

  • 3. Aan de functionarissen genoemd in het tweede lid wordt mandaat en machtiging verleend om juristen werkzaam bij de Dienst Regelingen te machtigen om gedeputeerde staten in rechte te vertegenwoordigen bij rechtsgedingen met betrekking tot de besluiten bedoeld in het eerste lid.

  • 4. Aan de functionarissen genoemd in het tweede lid en aan de unitmanagers van de Dienst Regelingen wordt mandaat en machtiging verleend tot het voeren van correspondentie van eenvoudige aard en het verstrekken van feitelijke informatie met betrekking tot de Subsidieregeling natuurbeheer Noord-Holland en de Subsidieregeling agrarisch natuurbeheer Noord-Holland, al dan niet naar aanleiding van een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur.

Artikel 3

Aan de algemeen directeur, de unitmanagers, de manager en plaatsvervangend manager recht en rechtsbescherming, de teammanagers juridische zaken en de teammanager recht en rechtsbescherming van de Dienst Regelingen wordt mandaat verleend om

  • a.

    te beslissen op bezwaarschriften tegen besluiten als bedoeld in artikel 2, eerste lid;

  • b.

    te beslissen tot verdaging van een beslissing op een zodanig bezwaarschrift;

  • c.

    beslissingen op verzoeken tot heroverweging van op bezwaarschrift genomen beslissingen;

  • d.

    tot afwijzing van verzoeken om schadevergoeding en de toekenning daarvan, tot bedragen van ten hoogste € 5.000,– voor zover het verzoek daartoe hangende de beslissing op bezwaar wordt gedaan;

  • e.

    te beslissen tot vergoeding van wettelijke rente in geval de behandeling van een bezwaarschrift of de betaling van een vastgestelde bijdrage is vertraagd, voor zover het verzoek daartoe hangende de beslissing op bezwaar wordt gedaan;

  • f.

    te beslissen tot vergoeding van de kosten van het voeren van een bezwaarprocedure.

Artikel 4

Uitgaande stukken worden ondertekend met:

‘Namens Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

… (naam gemandateerde)

… (functie gemandateerde) Dienst Regelingen’.

Artikel 5

Als er sprake is van subsidieverstrekking naar aanleiding van een verzamelaanvraag als bedoeld in artikel 17 van de Subsidieregeling natuurbeheer Noord-Holland worden uitgaande stukken ondertekend met:

‘Namens Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Namens Gedeputeerde Staten van … (naam andere provincie),

… (naam gemandateerde)

… (functie gemandateerde) Dienst Regelingen’.

Artikel 6

  • 1. Dit besluit treedt in werking op de dag na die van publicatie in het provinciaal blad en werkt terug tot 1 januari 2007.

  • 2. Dit besluit wordt aangehaald als Mandaatbesluit natuurbeheer Noord-Holland 2007.

Ondertekening

Haarlem, 18 januari 2007
Namens Gedeputeerde Staten van Noord-Holland
H.W.M. Oppenhuis de Jong, provinciesecretaris.

Toelichting

Bij de voorbereiding van besluiten hoort ook het vaststellen van aanvraagformulieren en modellen.

Als er sprake is van een verzamelaanvraag, moet uit de beschikking duidelijk blijken welk deel van het subsidiebedrag, voor wel terrein, onder welke voorwaarden en verplichtingen aan een bepaalde provincie zijn ‘toe te rekenen’. De aanvrager moet immers weten bij welk college van Gedeputeerde Staten hij eventueel bezwaar kan maken tegen de beschikking. Als deze uitsplitsing in de ‘verzamelbeschikking’ niet mogelijk is, dan moet er per provincie een aparte beschikking worden gemaakt.

Dit besluit is namens gedeputeerde staten genomen door het lid van het college dat met dit onderwerp is belast.