Regeling vervallen per 01-10-2005

Subsidieverordening effectuering ruimtelijk beleid Overijssel 1997

Geldend van 01-11-1997 t/m 19-05-2003

Algemene Toelichting

De provincie Overijssel kent een bijzondere subsidiemogelijkheid voor de realisering van het ruimtelijk beleid. Initiatieven die dienen ter uitvoering van het provinciaal ruimtelijk beleid worden gestimuleerd, voor zover het geen exploitatie- of investeringsbijdragen betreft.

Met het budget effectuering ruimtelijk beleid hoopt de provincie met korte gerichte acties, ingezet door of in samenhang met andere overheden het provinciaal ruimtelijk beleid een praktisch toepasbare uitwerking te geven. Daarnaast kan een stimuleringsbijdrage uit effectuering ruimtelijk beleid net dat zetje zijn dat nodig is om een project in uitvoering te nemen.

In principe lopen projecten niet langer dan een jaar en moet de relatie met en de verwachte invloed van het project op de concrete uitvoering van ruimtelijke beleidsdoelstellingen helder omschreven kunnen worden.

Centraal staat het realiseren van beleidsdoelstellingen, of de provincie nu zelf initiatief neemt of dat dit van derden uitgaat is minder relevant. In het jaarlijks verslag over het ruimtelijk beleid wordt gerapporteerd over de resultaten van de inzet van het budget effectuering ruimtelijk beleid.