Regeling vervallen per 23-05-2023

Standwerkerreglement voor warenmarkten in Purmerend

Geldend van 31-10-2011 t/m 22-05-2023

Intitulé

Standwerkerreglement voor warenmarkten in Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend;

gelet op het bepaalde in artikel 1.4 en 2.10 van de Marktverordening Purmerend 2011;

besluiten:

vast te stellen het Standwerkerreglement voor warenmarkten in Purmerend

1.

Standwerkers zijn te onderscheiden in:

  • a.

    Hoogwerker: de standwerker die zijn verkoop pleegt te doen vanaf een verhoogd platform;

  • b.

    Laagwerker: de standwerker die zijn verkoop pleegt te doen achter of voor een platform op gelijke hoogte met het publiek;

  • c.

    Zwemmer: de standwerker die zijn waren rondom zich uitstalt op een verlaagd platform en telkens een artikel tracht aan te bieden aan het publiek.

2.

  • a.

    Per 125 meter verkoopruimte op de markt wordt minimaal 1 standwerkerplaats ter beschikking gesteld.

  • b.

    De standwerkerplaats heeft een oppervlakte van maximaal 9 m2 en een maximale overkapping van 5 meter, waarvan maximaal 3 meter gebruikt mag worden als verkoopruimte c.q. uitstalling.

  • c.

    Buiten de toegestane verkoopbreedte mogen geen goederen aan of onder de overkapping geplaatst of gehangen worden.

  • d.

    Ten behoeve van een standwerker die zijn verkoop pleegt te verrichten als hoogwerker of als zwemmer, wordt een andere maatvoering van de standwerkerplaats gehanteerd indien de ruimte dit toelaat.

3.

Per drie standwerkerplaatsen wordt niet meer dan één standwerker met hetzelfde artikel toegelaten. Indien hierdoor standwerkerplaatsen open blijven, kan per marktdag bepaald worden dat dit aantal uitgebreid wordt naar twee.

4.

Voor alle standwerkers geldt dat men slechts eenmaal per twee weken mag meedoen aan de loting voor een standwerkerplaats.

5.

Standwerkers mogen alleen inschrijven met artikelen, geschikt om mee te demonstreren. Standwerkers met andere artikelen worden niet toegelaten tot de loting. Onder andere artikelen worden onder andere verstaan: kleding, schoeisel, tassen en lederwaren, sieraden en horloges, sjaals en mutsen.

6.

Indien een standwerker zich wil doen bijstaan, meldt hij dit vooraf aan de marktmeester onder vermelding van de naam van degene die hem zal bijstaan. Degene die hem zal bijstaan mag niet op eigen naam deelnemen aan de loting.

7.

  • a.

    Door burgemeester en wethouders wordt aan standwerkers waarvan is gebleken dat zij voldoen aan de regels m.b.t. het standwerken een standwerkerkaart uitgereikt. Deze kaart dient te worden ingeleverd bij de marktmeester vóór de loting voor het verkrijgen van een standwerkerplaats en kan na afloop van de markt weer worden opgehaald.

  • b.

    Een standwerker, die deel heeft genomen aan de loting voor een standwerkerplaats en als zodanig een plaats is toegewezen, geen invulling geeft aan de gestelde regels m.b.t. het standwerken, zal schriftelijk meegedeeld worden dat de eerstkomende keer dat deelgenomen wordt aan de loting voor een standwerkerplaats, extra aandacht besteed zal worden aan de werkwijze.

  • c.

    Indien blijkt dat de standwerker daarna wederom geen invulling geeft aan de gestelde regels met betrekking tot het standwerken, zal hem/haar schriftelijk worden meegedeeld dat hij/zij in het vervolg niet meer mag deelnemen aan de loting voor een standwerkerplaats.

8.

Het gebruik van meet- en weegwerktuigen alsmede het gebruik van prijskaarten is op een standwerkerplaats verboden.

9.

Dit reglement kan worden aangehaald als: Standwerkerreglement Purmerend 2011.

10.

  • a.

    Dit reglement treedt één dag na bekendmaking in werking.

  • b.

    Op de datum, bedoeld onder 1, wordt ingetrokken het Standwerkerreglement 2007.

Ondertekening

Purmerend, 15 februari 2011
Burgemeester en wethouders van Purmerend,
De secretaris, M.J.H. Smulders
de burgemeester, D. Bijl