Regeling vervallen per 25-03-2015

Betaald ouderschapsverlof, regeling

Geldend van 01-05-2011 t/m 24-03-2015

Intitulé

Betaald ouderschapsverlof, regeling

Betaald ouderschapsverlof, regeling

Artikel 1 Begripsomschrijving

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

  • a

    Medewerker: De ambtenaar als bedoeld in hoofdstuk 1, artikel 1:1, lid 1, artikel 1:2 en artikel 1:2:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Venray.

  • b

    Betaald ouderschapsverlof: Betaald ouderschapsverlof heeft betrekking op de medewerker die op grond van de Wet Arbeid en Zorg (Waz) recht heeft op ouderschapsverlof conform artikel 6:5 of 6:5a CAR.

Artikel 2 Werkingssfeer

Deze regeling biedt de grondslag voor bepalingen die afwijken van of een aanvulling zijn op de Waz. Deze bepalingen zijn te vinden in artikel 6:5 en 6:5a CAR (hoogte van de aanspraak op doorbetaling van de bezoldiging van de medewerker tijdens het ouderschapsverlof) en de artikelen 6:5:1 t/m 6:5:7 en 6:5a:1 Uitwerkingsovereenkomst (UWO) (o.m. terugbetalingsverplichting).

Artikel 3 Vergoeding woon-werkverkeer

Als tijdens het ouderschapsverlof het aantal werkdagen vermindert, wordt op de vergoeding voor het woon-werkverkeer (in het kader van de regeling a la carte en/of forensenvergoeding) een korting toegepast evenredig aan de duur en omvang van het ouderschapsverlof.

Artikel 4 Korting vakantie- en ADV-verlof

Er vindt als gevolg van het betaald ouderschapsverlof een korting plaats op zowel de vakantie-uren als, indien van toepassing, de ADV-uren evenredig aan de duur en omvang van het ouderschapsverlof.

Artikel 5 Onvoorziene gevallen

In gevallen waarin deze regeling niet of niet in redelijkheid voorziet, kan het college van burgemeester en wethouders een bijzondere voorziening treffen.

Artikel 6 Inwerkingtreding

Deze regeling kan worden aangehaald als “Regeling betaald ouderschapsverlof” en treedt in werking op 1 mei 2011.